Posts Tagged ‘trender’

Trender

Som i både moteverden og andre trendmiljøer, finnes det også trender innen papirverden. Jeg skriver hovedsaklig om scrapping og kort og nevner noen trender. Når det gjelder scrapping i Norge har det lenge vært populært med vintage-stil. Slitt, gammeldags og romantisk stil. Den kom for alvor etter at Ingvild Blome vant en nasjonal konkurranse i scrapping (2007). Kanskje var det hun som var bidragsyter og inspirasjon til denne stilen. Typisk produkter til denne stilen er ark i naturfarger, blonder, roser (masse roser), evt. mer blomster, bruk av distress-stempelputer, riving og pussing av kanter og evt. sy rundt på arkene. Det er flere scrappere i Norge som behersker denne teknikken godt. Og kanskje på bakgrunn av dette, har det blitt veldig populært med roser på kort. Enkelte klarer ikke å lage kort uten å sette prikken over i’en med noen søte roser. En del bestiller blomster fra  Wildorchiscrafts. Jeg har foreløpig ikke prøvd de selv, men de skal være både billige og raske med å sende.

Til denne romantiske stilen har det også blitt populært med fuglebur. Dette gjelder hovedsaklig innen scrapping. Hambly har kommet med eget ark med fuglebur. Tidligere har vi sett mye ugler og fugler. Nå vil kanskje folk putte de i bur? Eksempel på arket fra Hambly ser du på bildet under. Videre innen kort, har det blitt veldig populært å farge stempeltrykk med tusjer; feks. Promarkers og Copic. En del har holdt på med dette en stund, men flere og flere oppdager dette nå og dette er tusjer som har blitt brukt av designereog illustratører i flere år. Jeg kunne sikkert har skrevet en hel artikkel om disse pennene, men foreløpig nevner jeg de i forhold til trender (og jeg gleder meg til jeg får flere copic-tusjer).

Videre er det tekst og ark med foliert utseende. Det er ark der feks. teksten er i blank gull eller blank sølv og mønsterark har mønster i sølv. Det gir et litt mer ekslusivt uttrykk og foreløpig er det ikke så mye av det på markedet. Jeg har brukt de til kort (se tidligere innlegg) og det blir så lekkert.  Disse er med i blogcandyen jeg har liggende i bloggen.

Siste post innen trender. Ser det både innen kort og scrapping; 3D-effekt. Det er at du bygger elementene utover på arket/kortet. Legger pynt over hverandre, gjerne festet med litt tykke limputer. Ser det flere steder, både i Norge og USA. Prima Marketing har nylig hatt kurs i Norge (hos Steffens og Bikuben) og en av elementene der var nettopp 3D. Det gir dimensjon til prosjektet ditt. Men vær obs så du ikke bygger for mye på siden din, da blir det vanskelig å få den inn i album. Håper dette var til inspirasjon. Legger ved et illustrasjonsbilde:

 trender mai 2009

signatur

Tags :