Archive for the ‘Tips’ Category

Det er snart jul! Woho! Gleder du deg til jul? Det gjør jeg og jeg har kontroll på nesten alt som må være ferdig før jul.

Det er ny skisse hos Creative Scrappers og her er mitt Design Team-bidrag:

Tittel: you love music/du elsker musikk. Bilde av datteren min som skrur på en radio.  Jeg har brukt ark fra Teresa Collins, litt glimmer mist, bokstaver fra American Crafts og Basic Grey og sommerfugler fra Jenni Bowlin.

Her er skissen jeg har brukt og jeg har snudd den 90 grader.

Thanks for looking og det kommer snart en ny oppdatering. Ønsker alle som titter innom en flott advents-/juleuke!

Tags : ,

Jeg har et elsk- og hatforhold til Thickers. Jeg digger de fordi de kommer i mange farger og fasonger, men enkelte ganger passer ikke fargen og heller ikke fonten/utseende. Heldigvis finnes det håp når det gjelder farger og det vil jeg vise her. Jeg har brukt foam (mosegummi) bokstaver i hvitt:

På bildet under har jeg brukt akrylmaling (dabber fra Ranger). Maling passer også til alle flater som papp og også thickers i mørke farger. Maling gir et heldekkende og fargesterkt preg.

Her har jeg brukt stempelpute Chalk ink fra Colorbox. Det gir en matt effekt på lyse farger.

Under har jeg brukt distress fra Ranger. Det gir også et matt utseende. Flott til vintage.

Her har jeg brukt glimmer mist og sprayet rett på. Denne fargen blir ikke så jevn men gir et spennende uttrykk.

Her har jeg brukt glitter rett på foamen. Dette kan selvfølgelig brukes på alle flater for å glamme opp litt.

Håper dette ga deg litt inspirajon og kanskje du får brukt litt flere av thickersene/bokstavene dine.

*Denne tutorialen er laget for Scrap that baby.

Tags : ,

Det å pynte en Toffifee-boks eller en hvilken som helst boks er enkelt. Har du et dekorativt mønsterark er det veldig enkelt. Her er en boks jeg har pyntet og for anledningen satt i juletreet (ja, vi har allerede pyntet juletreet).

toffifeeboks

Det du trenger er en Toffifee-eske (disse er fine fordi det er et lokk over boksen og kan derfor bruker igjen, perfekt nå i disse gjenbrukstider), et dekorativt ark, lim (jeg har brukt dobbelsidig tape og glossy accents) og sandpapir. Jeg har først målt til langsidene på boksen (la gjerne arket dekke hjørnet), limt på papir, så kortsidene og limt på. Så har jeg målt det som skal være på toppen av boksen og limt på. I etterkant går jeg over kantene og pusser med sandpapir (da er det ikke så nøye om det er noen papirbiter som stikker ut, det pusser du bort). Til slutt har jeg satt på noen bokstaver fra American Craft (du kan selvfølgelig bruke hva som helst). Og vips var ennå en gave ferdig.

toffifeeboks2

Jeg har brukt mønsterark fra Best Creation Inc. Jeg har prøvd å ta bilde av detaljene, og det er mye glitter. Flotte og dekorative ark.

toffifeeboks3

signatur

Tags : ,

Fritt oversatt prege papplater. Det du trenger for å gjøre dette er stempelpute (gjene en limaktig som Embossing stamp pad fra Tsukineko), embossingpulver (finnes fra mange leverandører og i mange farger) og en varmepistol som er ment til embossing.

Her har jeg tatt frem2 stempelputer, forskjellige embossing-pulver i hvit, sølv og hvit med glitter (dette er min favoritt og den er snart tom!) og 3 chipboard. Du legger stempelputen opp på chipboarden og sørger for at den får rikelig med “lim”, så strør du med pulver over (ha gjerne et hvitt ark under som samler opp pulvere og du kan enkelt helle tilbake i boksen), og blåser med varmepistolen. Pulvere vil da smelte og bli sittende på chipboarden og det kan gi en glatt overflate (kommer ann på hvor fint embossing-pulveret er).

ec1

Her ser dere resultatet. På det lille snøfnugget har jeg brukt hvitt pulver, på den ene store har jeg brukt sølv og et lag med hvitt strødd utover og et lag med hvit glitter. På den tredje har jeg brukt et lag hvit og et lag hvit glitter.

ec2

Her kan du skimte glitteret:

ec3

Det er moro å leke med embossing-pulver og få frem forskjellige effekter. Dette er også flott pynt til både scrappesider og kort.

signatur

Tags :

Tips ang. farging av foam-Thickers fra American Crafts.

Jeg har mange hvite, forskjellige Thickers fra American Crafts og mange av de er av foam/skum. Det er ofte jeg trenger thickers i andre farger enn de jeg har. Og da er hvite foam-thickers ypperlige å fargelegge. Jeg bruker stempelputer fra Colorbox og på eksemplet under har jeg brukt “Pigment ink (option pad) by ColorBox”. Som du ser på bildet 2 er det en lang rekke med forskjellige farger. Jeg farger bokstavene etter jeg har satt de på arket/layouten. Herlig med litt ekstra farger (men du kan evt. farge de før du setter de på arket). Jeg begynner med grunnfargen (her gul) og fortsatte med en rød farge på toppen. Pass på at du drar stempelputa og drar fargen utover. Ved bruk av disse stempelputene er det også enkelt å skyggelegge; du drar bare puten over kanten fra feks. venstre hjørne og ned mot høyre. 

Nå har jeg også endelig prøvd “Shimmerz” spritz – det gir en flott shimmer-effekt. Vanskelig å få frem på bildet og veldig lekkert in real. I alle fall for meg som elsker glitter.

p1010783

p1010787

American Crafts har søkt etter nye medlemmer til Design Teamet sitt. Tenk å være designer for AC! De har utrolig mange flotte produkter; blant annet Thickers (klistremerkebokstaver). Jeg antar at det er ekstremt mange som har søkt og det blir spennende å se hvem som er på det nye teamet.

Nå har jeg endelig laget Flickr-album. Jeg har lagt ut alle bildene av layouter som tidligere er vist her i bloggen: http://www.flickr.com/photos/40639613@N03/

Håper ellers alle som titter innom har en fin sommer.

signatur

Tags : ,