Archive for the ‘Personally’ Category

I am back from a really nice holliday in Turkey. I have never been in Turkey before and I am sure that this is not the last time.

Jeg har vært i Tyrkia og wow! For en flott tur! Vi reiste 9 stk og bodde på hotell i Kemer med all inclusive. Det var sol og mellom 35-40 grader. Dette er virkelig noe som kan anbefales og jeg lengte allerede tilbake.

Dette var utsikten fra hotellrommet våres. I bakgrunn ser du moskeèn med supermarked rett i nærheten. Foran ser du scenen på hotellet. Til venstre ser du noen skur og der er det tyrkisk marked hver mandag.

Her fra hovedhandlegata i Kemer. DET er i Tyrkia og likevel kan du se det norske flagget. Det var utrolige mange tyrkere som kunne litt norsk her. I dette området bor det 8-900 norske mennesker.

Her er en av butikkene. Det var utrolig mye capser, t-shorter, vesker og annet; alt fake. Og du må alltid prute. Når de hører at du er norsk vet de at du har mer penger enn de og de gir deg en høy pris. Den ene dagen pratet jeg litt fransk for å gi inntrykk av at jeg ikke var norsk. Det gikk frem til en butikkselger pratet flytende fransk.

Her er inngangen til hotellet. Vi lå på Viking Star & Spa. Et flott hotell med spa, frisør, doktor, treningsrom, kids club, basseng (of course, det er et must i 40 grader), masse mat hele dagen, hyggelige ansatte, rett og slett veldig bra.

All inclusive: inkl. mat og drikke. Mat til faste måltider og drikke (inkl. akohol) fra baren. Noen gratis aktiviteter for barn, kveldsshow, gratis buss til stranda (lå ca. 3km unna) med gratis solsenger og drikke.

Tusen takk til mamma som dro med hele familien på ferie. Vi har hatt en flott tur med mange flott minner. Datteren vår har vokst veldig på turen og fått mye selvtillit.

Tags : ,

Papiravisen har en utfordring med cluster-stil. Jeg ser at jeg ofte scrapper i klynge og her er mitt bidrag:

Tittel: Me – life changig/meg – livsforandring. Bildet av meg. Jeg har brukt ark fra Kaisercraft, glimmer mist, maling, glitter, ramme fra Maya Road, bokstaver fra American Craft, stjernepunch. Hjertet er fra emballasjen til Kaisercraft.

Og bak denne er det selvføgelig en historie. I september 2010 fikk jeg endelig inspirasjon til å forandre livet mitt og bildet er tatt denne dagen. Siden da har jeg lagt om kostholdet, prøver å trene flere ganger i uka OG jeg har gått ned 10 kg. Jeg er selvfølgelig stolt og har bevist for meg selv at det er mulig. Nå er det bare å jobbe av seg 10 kg til og de sitter godt. Det er bare å være optimist, he he.

Takk for at du ser.

Tags : , ,

Vi har vært på bruktmarked og gjett om vi fant noen skatter! Sist søndag dro vi til Kadettangen i Sandvika og der var det liv. Det er en stor hall der flere brukthandlere har egne stand og dermed er det mulig å finne mye spennende/rart/unik/søppel.

Jeg fant, jeg fant – et smykkeskap! Synes disse er så fine og dette er til datteren min. Det er ca. 30 cm høyt. Ikke så lett å se faktiske høyden på bildet.

Jeg fant mer! Gamle noteark! Oh yes. Dette skal jeg bruke til scrapping og det blir så spennende. Flere av de er fra tidlig 1900-tallet.

Og her er vi ved Kadettangen sammen med onkel Tor (alles onkel Tor), ca 30 svaner og x antall ender.

Tusen takk for alle koselige kommentarer! Setter utrolig pris på det!

Tags :

I dag har det vært strålende sol og vi benyttet anledningen til å teste ut det nye akebrettet. Det er selvfølgelig supermoro for liten og stor. Heldigvis har vi en gangvei som er ypperlig til aking, uten biler i nærheten. Det er en lang bakke med svinger og det går FORT!  Her er vi i farta:

Ønsker alle som titter innom en riktig god uke og kanskje dukker det opp nye muligheter.

Tags :

Vi har hatt søndagsmøte på taket i dag! Ja, helt sant. Altså… kråkene har hatt møte over taket våres og vi var obervatører. Lille snupp hyler av fryd når hun ser så mange pip-piper. Og det er ganske mange, bortimot noen hundre. Det er fasinerende å se hvordan de følges i flokk. Dette er helt vanlig på våren og høsten, de er rett og slett på jakt etter mat. Og de kan faktisk fly flere mil fra reiret sitt for å finne mat. Dagens kråke-info, ha ha!

De kortene jeg viste frem i forrige innlegg er med stempeltrykk fra Whipper Snapper og de skal sendes inn til Whipper Snapper i USA. Vet ikke hva de skal brukes til, men Whipper Snapper ville iallefall ha kortene. Det er selvfølgelig moro.

Og du! Har du husket å si hei til minst 5 ukjente denne uka? Det har jeg. Og jeg har kommet ut av tellinga. Til og med lille snupp er flink og sier hei når vi er ute og går. Så, om du ikke klarte 5, prøv igjen til uka og kanskje du får frem noen smil.

Ønsker alle en flott uke!

Høsten har kommet til Norge og det regner! Det hindrer ikke oss i å nyte høsten og vi sjekker gjerne forholdene ute… i regnet.

Lille snuppa mi hilser til alle bloggvenner, familie og andre kjente/ukjente. Her er vi på tur:

og hilser på hestene i nabolaget. Det er stor stas, selv i regnvær.

Det har ikke blitt så mye scrapping i det siste. Har noen prosjekter på gang og det kommer etterhvert. Til helgen er det scrappetreff i Tønsberg og jeg gleder meg! Det blir stas å se igjen venner og ikke minst møte venner fra nettet.

Ønsker alle som titter innom en flott uke (selv om det regner).

Tags :

Jeg skal holde scrappekurs på Folkeuniversitetet i Drammen. Det starter torsdag 14. oktober kl. 1800 og går over 4 kvelder (torsdager). Dette passer for nybegynnere og vi går gjennom grunnleggende scrapping og diverse teknikker. Det er noen få ledige plasser igjen. For mer info; se Folkeuniversitetet.

Jeg holder også kurs på forespørsel og kommer gjerne hjem til deg og din vennegjeng. Send gjerne mail på post@papirhobby.no for mer info.

Til slutt et bilde av ei kul jente! Er’a ikke tøff?!

Tags : ,

En liten oppdatering fra helgen. På lørdag gikk vi orientering ved Årbogen i Krokstadelva. Flott vær og mange inntrykk for lille snupp.

Her er vi ved det høyeste punktet vi gikk opp til, på Årbogen øst.

Vi møter stadig frosker når vi er ute i skogen. Jeg tar de alltid opp og prøver å overbevise datteren min om at de er noen søte dyr. Foreløpig står hun på god avstand.

I dag, søndag, gikk vi langs elva ved Ypsilon i Drammen. Høsten har satt sine spor.

Her er datteren min ved Union (Grønland). Området har blitt så utrolig flott.

Noen hadde glemt igjen kortstokken sin.

Ønsker alle som titter innom en flott uke med mange spennende muligheter. Lev livet!

Tags : ,

Tom Erik ble 18 år i helgen og det måtte selvfølgelig feires. Jeg elsker å overraske folk og sørget for at Tom Erik ble overrasket med kake på jobben sin. Hele jobben hans og sjefen hadde kommet dit han satt med kaka. Gjett om han ble overrasket. På kvelden hadde jeg avtalt med kameraten til Tom Erik at vi skulle ha overraskelses-bursdag på gatekjøkkenet. Trodde aldri jeg skulle arrangere bursdag på et gatekjøkken, men når det er et lite sted og gutta er stamgjester der da blir det også bursdag der. Vi pyntet med ballonger, plakat og banner. Det første Tom Erik sa da han så meg var “du er overalt du”. HA HA, got ya! Gutta koste seg og etter feiringen ble plakaten satt i bakruta. He he, må le litt av de gale gutta. Kjempe koselig at de kom og ville feire Tom Erik.

Nå er go’gutten 18 år og vi venter spent på førekortet. Lykke til Tom Erik, vi heier på deg! Tom Erik er som en lillebror for meg og det er en glede å være tanten hans . Glad i deg Tom Erik!

Tags :

Vi har vært på telt-tur og kom hjem forrige fredag kveld. En koselig tur med svigerfamilien min. Lille M lå i telt for første gang og storkoste seg. Jeg har allerede scrappet noen layouter som kommer etterhvert her i bloggen. 

Her er noen bilder av lille M på turen vår. Her i nyinnkjøpte klær og leker. Det var stor stas å leke i “sandhaugen” (=veien):

        

Her ser hun stolt ned på de nye skoene, crocs med Mary Jane-form (til og med kosebamsen titter ned):

Her løper hun fornøyd med nye crocs og nyinnkjøpt topp på campingplassen:

Ellers har vi kjørt båt, bil, vært i regnskogen, syklet litt, shoppet litt og utforsket horisonten. Det kommer som sagt flere layouter etterhvert fra turen.

Håper du har hatt en flott og minnerik sommer!

Og hvem sin onkel er det egentlig? Det er alles onkel Tor! Han er egentlig onkelen til mannen min, men alle kaller han for onkel Tor. Lille M nøyer seg med Tor, men tilgjengjeld kan hun skrike TOR! Og er veldig glad i han.

Her ser dere 2 stykk Toresen som nyter “utsikten” fra et lite hus. Dette huset har lille M fått av onkel Tor. Tusen takk Tor; det var veldig snilt. Huset ble ferdig sist fredag og nå venter lille frøkna på møbler. Hørte hun snakket i mobilen her om dagen og bestilte en container fra USA. Dette huset rommer vel 3 rom og 1 stort kjøkken (NB: ca. 1 x 1,5 meter). Frøkna er iallefall kry.

Det har ikke blitt så mye scrapping i det siste og ikke vet jeg hvor tiden har gjemt seg. Sommeren er allerede halvveis i Norge, men jeg føler at den nettopp har begynt. Jeg har iallefall oppdatert bloggen. Til og med svigermor etterlyste innlegg og da er det jo bare å oppdatere om siste nytt. Det kommer snart noe scrapperelatert.

Ønsker alle som titter innom en videre flott sommer!

Tags :

og det kiler i nesa! Endelig litt varme og sol på kroppen. I løpet av siste uken har det blitt veldig grønt (trær, gress) her vi bor. Deilig å se at sommeren nærmer seg og at solen velger å være litt lengre sammen med oss for hver dag. Men det er selvfølgelig ikke bare glede; jeg har pollenallergi og den blomstrer for fullt nå. Akkurat nå er vi inne i den kraftigeste perioden. Heldigvis finnes det håp. Jeg tar sprøyter 2 ganger i sesongen (mars og juni) og slipper unna store plager. Kroppen reagerer moderat når det er kraftig spredning, med lett kløe i nese og øyer. Det er mange som ikke vet om sprøyte-alternativet og det anbefales hvis du har kraftige allergiplager. Middelet heter Kenacort og fastlege/legekontor hjelper deg med det praktiske.

Her er et bilde jeg har tatt i kveld, bjørk med skudd. Har et elsk-hat-forhold til dette treet:

Jeg har ikke scrappet så mye i det siste, men håper jeg snart får litt tid til å pusle litt. Jeg skal være gjestedesigner på minst 2 blogger i juni og flere ting skjer (er ikke ute etter å få deg nysgjerrig.. he he). Ønsker alle som titter innom en flott og fargerikg vår!

Gratulerer med dagen Norge! I dag har vi feiret Norge og det er nå 196 år siden grunnloven ble til. Vi feiret dagen i Askim (Østfold) sammen med moren min. Det var stor stas for lille M; vi har sett på barnetoget, borgertoget og russetoget. Og hun har selvfølgelig spist is!

Håper alle har hatt en fin feiring! Her er lille M i folkeparken i Askim (hun har på seg strikket Vestfold-bunad):

Tags :

Utfordringsbloggen Skissedilla har kommet med en herlig skisse og jeg måtte prøve den. Her er mitt bidrag:

Tittel: Life is like a carousel, remember to enjoy the ride (= livet er som en karusell, husk å nyt turen). Bildet er av lille M, veldig alvorlig og søt. Jeg har brukt produkter fra Studio Calico-kit (dette er det første kit’et jeg har fått fra de og nå har jeg endelig fått testet det ut); ark fra Studio Calico, Basic Grey, rubons fra Studio Calico, bokstaver fra Sassafras og Cosmo Cricket, litt maling og Maya Mist.

Her er skissen jeg har brukt:

Denne helgen har vi vært mye ute og bare kost oss. På lørdag syklet vi i Drammen. Har investert i sykkel-vogn og lille M storkoste seg. Her sitter hun fornøyd med hjelm OG bamse (jeg har arvet en sykkel fra svigerinna mi; tusen takk Maya!).

Her er vi på vei over Ypsilon bru i Drammen:

I dag har vi vært på Konnerud (Drammen) og sett på de gamle gruvene. Historien om gruvene går helt tilbake til 1600-tallet. Storhetstiden var på 1700- og 1800-tallet. De hentet ut blant annet malm for sølv-, bly- og kobberutvinning og leverte store mengder til Eidfoss verk. Her er vi på Konnerudkollen med utsikt over Drammen (dette er på toppen ved gruvene):

Her sitter vi ved gruve-museumet (vaskeriet) med utsikt over Drammen i bakgrunn. Godt med lunsj:

Håper du har hatt en fin helg og ønsker deg en flott uke!

Tags : , , ,

Godt nytt år alle sammen! Håper dere hadde en flott nyttårsfeiring. Her gikk det rolig for seg, vi hadde besøk av svigerfamilien, spiste god mat og slappet av.  Det har blitt lite blogging, internett og sosialt samvær denne romjulen og det er èn grunn til det; jeg har ligget rett ut med over 40 i feber (104 farenheit). Kom meg etterhvert til legevakta og han trodde det var halsbetennelse. Måtte ta tiden til hjelp og det har tatt sin tid. Tar virkelig på kroppen å ha så høy feber (hadde 41,5 på det meste).  Det anbefales ikke.  Og før jul ble pusen vår veldig dårlig. Hun lå rett ut og hadde en diger klump ved magen. Vi tok henne med til dyrlegen (hun er ca. 6 år, adpotert gjennom dyrebeskyttelsen), i full narkose og full sjekk. De måtte sendte en test til England (!) for å finne ut hva det var. Det kunne være en ondartet kul eller godartet, eller ikke noe. Vi ventet og håpet selvfølgelig på positivt svar. Pus ble bedre, heldigvis og først i romjula (nesten 2 uker etter testen) fikk vi svar. Og det var ingen ting! Det var bare en hevelse og en klump med puss/betennelse. Nå er klumpen helt borte og pus slipper operasjon.

Nå er det snart på tide med litt scrapping igjen. Jeg skal allerede på årets første treff nå i januar. Tjoho, gleder meg. Og nå litt oppdateringer:

25. desember ble det lagt ut ny skisse hos Practical Scrappers.

AK18

Og 26. desember ble min side “nyfødt” valgt ut på ScrappeHusets scrapwalk i desember i stilen Shabby Chic. Linn valgte den ut og skrev følgende: “Jeg velger Efran sin sinnsykt, ja sinnsykt vakre LO. Gjennomført, skjønn og helt perfekt. Detaljert og innholdsrik side.”  Tusen takk Linn!

Nyfødt

Ønsker alle som titter innom et riktig godt nytt år!

signatur