Archive for May, 2009

Kort med stempel fra Lelo design (tysk).

Lelo

Jeg har laget et kort til svigermor som nettopp fylte 51 år. Derfor tallet 51 på kortet. Har fargelagt stempeltrykket med copics (for første gang) og det var moro. Gir litt mer liv til stempeltrykket da du har mulighet til å variere med skyggelegging. Har ellers brukt bling-sirkel, mønsterark fra Anna Griffin, svart Bazzill bling, brun Bazzill canvas, thickers fra American Crafts og ellers nestabilities-dies fra Spellbinders.

Lelo-design søker etter gjestedesignere; oppgaven er å lage et rundt kort med deres stempler. Da har jeg herved meldt meg på.

Liebes Nancy. Danke für netten Service und meinen Auftrag zu Norway.I versenden, würde lieben, Gastentwerfer zu sein. Ich liebe Ihre Stempel, besonders die Katzen. Hoffnung mögen Sie, was Sie sehen. Danke.
signatur

Tags : ,

sommer

I dag har vi virkelig fått føle hva sommeren har å tilby. Det har vært varmt i dag og flott sol. Lille M. hadde litt problemer med å sovne i kveld pga. varmen. Blir heldigvis svalt så fort sola har går ned.

Jeg har kjøpt nytt kamera. Et som til og med tar film. Skulle egentlig ha filmkamera, men det er jo litt kjekkere med 2-i-1. Det filmer i HD-kvalitet. Det kamera jeg har brukt til film tidligere er elendig, så da har jeg investert i et nytt. Det tar også bilder i vidvinkel, blir litt morsome bilder.

Jeg fikk pakke i går. Jeg elsker scrappe-post og regner med at det er flere enn meg *smil*. Pakken var fra Shimmerz. Det er vann/maling med glitter i. Shimmerz Spritz er vel ganske lik glimmer mist, Shimmerz gir litt mer glitter. Og de to boksene du ser på bilde er tykt flytende glitter. Gleder meg til å teste ut disse. Jeg elsker glitter på prosjektene mine. Har kjøpt bare noen få, nettopp for å teste de ut. Krtistine er med i desginteamet til Shimmerz og bruker stadig produktene deres. La det glitre i hverdagen!

shimmerz

Begge bildene er tatt med det nye kamera; Panasonic Lumix LX3.

Håper ellers alle får en riktig flott pinsehelg!

signatur

Tags : ,

I’ve had some question about my blogcandy:

yes, you can attend even though you don’t have any blog. If you have a blog; just write about it in your blog and please feel free to copy my blogcandy-picture. It’s one more week before I draw a winner and now it’s almost 100 comments about the candy. WOW! Read more about the candy.

Tags :

Det er snart helg, mannen starter snart pappa-permisjon og jeg tar ferie. Sånn i praksis kommer jeg sikkert ikke til å merke at jeg har” ferie” (da mener jeg ferie som i å reise bort til sydligere strøk og bare tenke på seg selv). Men det er deilig at hele familien er samlet og at vi kan bare slappe av. Vi kommer til å ta noen dagsturer og ellers være hjemme.

Jeg er fortsatt på bølgen med scrappelyst, har scrappet en lo til en konkurranse på et forum. Viser den her i bloggen så fort avstemningen er over. Prøvde meg på freestyle igjen, men føler at den ble mer meg enn freestyle. Er så glad for at scrappelysten er her og jeg vil heller scrappe enn å gjøre husarbeid. Jeg har faktisk fått gjort litt nødarbeid innimellom og scrapper med god samvittighet.

Legger ved bilde av bordkort som jeg lagde for en stund siden. Golf-tema til 40-årslag. Mins det var ca. 40 bordkort. Har brukt Bazzill, printet ut navn rett på kartongen og skrevet ut golfballer fra Silhouette. Enkelt og stilfullt. (NB: de jeg leverte var ikke frynsete på kanten).

bordkort-golf

Minner om at TwoPeas har lagt ut en ny film med Wearhouse Walk på youtube og minner om at du fortsatt kan melde deg på blogcandyen min. Fristen er 6. juni. Lykke til! (Moro å se at det er over 80 som har meldt seg på!)

signatur

Tags : ,

Jeg har scrappet en side til Freestyle-utfordringen hos ScrappeHuset. Utfordringen var å scrappe i stilen freestyle og ark fra 3ndypapir (norsk arkprodusent). Jeg har brukt et rosa ark med stjerner “lollipop” som bakgrunn, designet av Lene Solhaug. Ellers har jeg brukt Hambly overlay,  diecuts fra Lime Rickey, Basic Grey, bling-stjerne fra me & my BIG ideas,  diverse merker fra KI memories, stemepltrykk fra Sassafras,  tekstramme fra Bam pop, bokstaver fra love Elsie, KI memories og doodlebug og “star” har jeg skrevet og klippet ut selv.

Tittelen er “Do you see the star?” og betydningen er i dobbel forstand. Bildet er av lille M og hun er selvfølgelig vår stjerne, men hvis du ser inn i øyet kan du skimte en stjerne (det er egentlig en takvifte). Denne var veldig morsom å lage, og ble til med minimal tenking.

Do you see the star?

Thanks for looking, I will be happy for comments.

signatur

Tags : ,

Jeg har scrappet og her er en side. Tittelen er “på gulvet hos bestemor”. Lille M ligger på gulvet sammen med oldemor og grandtante. Synes bildet er så koselig. Tenk at oldemora på over 80 år la seg ned på gulvet for å leke.

Jeg fikk endelig prøvd arket fra Heidi Swapp. Elsker damask og jeg likte arket. Dette passet perfekt til stilen hjemme hos bestemor. Har prøvd å danne en stue med stol og lysekrone (rubons) på arket. (Hambly-rubons smitter lett av; bør klippe ut det du skal bruke før du gnikker det over på arket.  Hvis ikke kan du fort ende opp med rubons der du ikke vil ha det.)

På gulvet

Paper: Heidi Swapp (my so called diecutspaper) and Anna Griffin. Rubons: Hambly. Letters: Making Memories, Foofala and doodlebug. And ofcourse some birds from Hambly overlays. (Did I meantion that I love Hambly?)

Thanks for looking.

signatur

Tags : ,

Tusen takk for alle tilbakemeldinger og kommentarer. Kjempe gøy å se at det er over 60 (!) stk som har meldt seg på blogcandyen!  Jeg setter veldig pris på det og jeg tror faktisk jeg har vokst noen cm på det.  Tenk; t.o.m. folk fra Ungarn, Russland, Argentina, Polen og fler. Jeg prøver samtidig å besøke de bloggene som legger igjen kommentarer og det er enormt mye flott som lages i både Norge og verden. Og takk til Google Translate som oversetter utenlandske sider. Det er fortsatt mulig å melde seg på blogcandyen, fristen er 6. juni og jeg trekker en vinner 7. juni (jeg skal på scrappetreff den 7. og regner med at jeg legger ut vinneren på morgenen).

Jeg har fått scrappet litt de siste dagene. Har prøvd meg på Freestyle og DET er moro! Bare å slippe tankene løs.. eller å velge å ikke bruke de og bare å scrappe i vei. Jeg tar bilde av de i morgen og legger ut her på bloggen.

Legger ved en side jeg scrappet i 2007, av min søte niese. På bildet er hun 1 dag gammel. Har brukt Bazzill og klippet ut av Basic Grey-ark. Takk for at du ser.

maria

signatur

Tags : ,

Trender

Som i både moteverden og andre trendmiljøer, finnes det også trender innen papirverden. Jeg skriver hovedsaklig om scrapping og kort og nevner noen trender. Når det gjelder scrapping i Norge har det lenge vært populært med vintage-stil. Slitt, gammeldags og romantisk stil. Den kom for alvor etter at Ingvild Blome vant en nasjonal konkurranse i scrapping (2007). Kanskje var det hun som var bidragsyter og inspirasjon til denne stilen. Typisk produkter til denne stilen er ark i naturfarger, blonder, roser (masse roser), evt. mer blomster, bruk av distress-stempelputer, riving og pussing av kanter og evt. sy rundt på arkene. Det er flere scrappere i Norge som behersker denne teknikken godt. Og kanskje på bakgrunn av dette, har det blitt veldig populært med roser på kort. Enkelte klarer ikke å lage kort uten å sette prikken over i’en med noen søte roser. En del bestiller blomster fra  Wildorchiscrafts. Jeg har foreløpig ikke prøvd de selv, men de skal være både billige og raske med å sende.

Til denne romantiske stilen har det også blitt populært med fuglebur. Dette gjelder hovedsaklig innen scrapping. Hambly har kommet med eget ark med fuglebur. Tidligere har vi sett mye ugler og fugler. Nå vil kanskje folk putte de i bur? Eksempel på arket fra Hambly ser du på bildet under. Videre innen kort, har det blitt veldig populært å farge stempeltrykk med tusjer; feks. Promarkers og Copic. En del har holdt på med dette en stund, men flere og flere oppdager dette nå og dette er tusjer som har blitt brukt av designereog illustratører i flere år. Jeg kunne sikkert har skrevet en hel artikkel om disse pennene, men foreløpig nevner jeg de i forhold til trender (og jeg gleder meg til jeg får flere copic-tusjer).

Videre er det tekst og ark med foliert utseende. Det er ark der feks. teksten er i blank gull eller blank sølv og mønsterark har mønster i sølv. Det gir et litt mer ekslusivt uttrykk og foreløpig er det ikke så mye av det på markedet. Jeg har brukt de til kort (se tidligere innlegg) og det blir så lekkert.  Disse er med i blogcandyen jeg har liggende i bloggen.

Siste post innen trender. Ser det både innen kort og scrapping; 3D-effekt. Det er at du bygger elementene utover på arket/kortet. Legger pynt over hverandre, gjerne festet med litt tykke limputer. Ser det flere steder, både i Norge og USA. Prima Marketing har nylig hatt kurs i Norge (hos Steffens og Bikuben) og en av elementene der var nettopp 3D. Det gir dimensjon til prosjektet ditt. Men vær obs så du ikke bygger for mye på siden din, da blir det vanskelig å få den inn i album. Håper dette var til inspirasjon. Legger ved et illustrasjonsbilde:

 trender mai 2009

signatur

Tags :

Jeg har lyst å vise dere noen sider som jeg scrappet i 2007-08. Det er bilder av nevøen min. Han er så god og er nesten som en lillebror for meg. Det tredje bildet er av Ailo Gaup. Jeg overrasket nevøen min med å dra å se på Ailo da han trente.  Det er stort når det er helten.

into-your-world_small1

stilig-i-bryllup_small1

free-as-a-bird_small1

ailo

“Look into your world” ark: Basic Grey og Hambly, bokstaver: thickers, pynt: fra travelkolleksjonen til Elsie KI Memories.

“Stilig i bryllup” ark: My minds eye og Hambly, bokstaver: thickers og remarkers, pynt: knapper, maling og glitter.

“Free as a bird” ark: Basic Grey og Melissa Frances, bokstaver: thickers, pynt: rubons fra Hambly og maling.

Takk for at du ser.

signatur

Tags : , ,

Takk for at du besøker bloggen min og tusen takk for alle kommentarer. Veldig gøy å få kommentarer på det en gjør.

I blogcandyen min er det med noen små notatark (genuine notecards from the 80’s). Dette er små notatark og notatblokker som jeg samlet på fra da jeg var liten. Og tenk; jeg har tatt vare på de helt til nå. Nå deler jeg de gjerne ut og det er kanskje på tide å bruke de. Jeg husker vi byttet til oss og fikk ofte en del av de til bursdag. De som vokste opp på 80-tallet kjenner de kanskje igjen? 

71

notecards

Var en tur på Steffens i Oslo i dag. Kjøpte litt ark. Det er så mange lekre ark og det er mange produsenter som satser på både sterke farger og lekne detaljer. Det passer meg perfekt; jeg er klar for å leke.

Legger ved en link til Wearhouse Walk hos TwoPeas. De legger ut en film på youtube en gang i uka og da viser de nye varer som har kommet til lageret. Gøy å se nye varer og få et bedre inntrykk av hvordan varene faktisk ser ut (er ikke alltid så lett i nettbutikker).

Det er natt og jeg scrapper. Ønsker dere alle en god helg.

signatur

Tags : ,

Vi har en pusekatt i familien; hun heter Simone og vi adopterte henne via Dyrebeskyttelsen i 2004. Hu fant seg fort til rette og er utrolig snill. Hun er den lille jenta vår og vi var spente på hvordan det kom til å bli da lille M ble født. Vel, de er bestevenner!  Lille M lyser opp når hun ser pus og Simone kommer gjerne bort til M og koser. Hun lyder også “sitt” når hun vet at hun får godteri.

Legger ved to bilder av pus. Jeg har tatt det første bildet og mannen min (Per Ole) har tatt det andre. Fotoverden har en fotokonkurranse med tema dyr og da passer det jo å legge ut disse bildene nå. Fristen for å være med er 30.mai.

s2

s

signatur

Tags : ,

Tusen takk for kommentarer. Det varmer veldig. Og gjett om jeg blir glad, når jeg får høre at det jeg lager/gjør er til inspirasjon. Tusen, tusen takk.

I går var jeg på scrappetreff. Tusen takk til Astrid som inviterte meg og tusen takk til Antje som arrangerer det. Utrolig koselig gjeng. De lager mest kort, men mye av produktene/verktøyene er de samme. Jeg lager kort innimellom, men foreløpig ikke i så stor skala som denne gjengen. Jeg fikk scrappet litt (tjoho). Fikk prøvd det nye arket fra Heidi Swapp (diecuts-arket som du kan se på filmen i TwoPeas-innlegget). Nå mangler jeg bare å sette på teksten. Legger det ut her så fort jeg er ferdig.

Legger ved et bilde av lille M og meg (light digitalscrapping). Da vi satt å lekte, lagde jeg lyd på halsen til M. Etterhvert skulle hun gjøre det samme med meg. Så søt og de lærer utrolig fort.

PlayBear

signatur

Tags : ,

Blogcandy 

*The blogcandy is over and the winner is Eva Helen*

It’s finally time for my blogcandy. Hope you like what you see and want’s to join my “candy”. All you need to do is link my candy on your blog and leave a comment here.  (I am shipping worldwide.) I will announce the winner on my blog on sunday 7th june.

Da er det endelig “premiere” på bloggen min og her er blogcandyen. Håper du vil være med; alt du trenger å gjøre er å linke blogcandyen i din blogg og skrive en kommentar her. Vinneren blir annonsert her på bloggen søndag 7.juni.

blogcandy

1234567

TFL

signatur

Tags :

Jeg har laget noen kort av restepapir og brukt små kort med tekst fra craftworkcards. Synes det ble riktig flott (nemlig) og har holdt kortene enkle. Godt en kan bruke restepapir til noe, for det blir fort litt restepapir når en scrapper. Disse korta er laget på 1 minutt, takket være tekstkorta. Har prøvd å ta bilde så du kan se at teksten er foliert i sølv. Arket er ice metallic, litt svakt glitteraktig  (ikke så lett å forklare).NB: det er noen ark med tekst med i blogcandyen min (bli gjerne med, fristen er 7. juni).

kort1
signatur

Tags :

17.mai er snart over og vi har hatt en rolig feiring.  Har sett på toget og grillet god mat.

Legger ut noen sider jeg hadde med i DIVA-konkurranse på scrapping.no i april. Etter en scrappetørke, scrapper jeg alltid DIVA-oppgavene. Det er varierende oppgaver og litt for å sjekke nivået mitt. Jeg lærer utrolig mye av den prosessen. Så hvis du står fast er det å anbefale å scrappe til konkurraser. Om du ikke leverer inn til konkurranse så er det verdt å prøve oppgaven.

efran_aprildiva_oppgave1

efran_aprildiva_oppgave2

efran_aprildiva_oppgave3

efran_aprildiva_oppgave4

efran_aprildiva_oppgave5

Dette er siste post i dag. I morgen legger jeg ut blogcandy (regner med at det blir på kvelden). TFL.

signatur

Tags : ,

shoppingtwopeas
Jeg har fått pakka mi fra TwoPeas. Alltid gøy å få pakker med scrappeting. Jeg bestiller som regel scrappeting på nettet og produktene kan avvike fra det inntrykket du får på nettet.  Jeg har ikke noe problem med det, men vet at en del liker å se ting før de kjøper det.  Derfor har jeg lagt ut en film med det jeg har handlet. Kanskje jeg har kjøpt noe som du lurer på hvordan ser ut. Jeg er iallefall veldig fornøyd med pakka mi og gleder meg til å prøve de ut. Her kan du se filmen (på youtube): shopping hos TwoPeas. (NB: det er litt dårlig lyd innimellom.)

Link til produktene jeg har handlet:

  • – Chipboard, border og puffystickers fra “Friendly Forest”, Colorbök
  • – Clear Stamps “Wedding “fra American Craft
  • – Clear Stamps “Quack Quack” fra Sassafras
  • – “Say it in Crystals” fra Prima
  • – Rubons “Silhouettes” og “Elegant Labels” fra Hambly
  • – Ark “Wild Things Pandamonium” fra imaginisce
  • – Ark fra seriene “My Neighborhood” og “Turtles and Trees” fra My Little Shoebox
  • – Overlays og Patterned paper fra Hambly
  • – Ark “fresh frame” fra Heidi Swapp (die-cuts ark) er utsolgt og derfor ikke linket.
  • – DieCutsark fra “lime rickey” Basic Grey.

Det var alle. Hope you enjoy.

signatur

Tags : , ,

Gratulerer Norge; med både MGP-seier og nasjonaldagen! Gratulerer!

I dag har vi virkelig god grunn til å være stolte av å være norsk. Jeg måtte selvfølgelig se slutten av MGP-sendinga da jeg hørte at Norge hadde fått flere 12’ere. Dette kom til å bli historisk og det ville jeg få med meg. Dessuten; sangen “fairytale” finner seg godt til rette i hjernen og blir der. Jeg har gått å nynna på denne sangen i noen dager. Jeg håper nynninga har nådd sitt høydepunkt nå, men det spørs vel om det gir seg med det første. Her er opptaket fra NRK MGP: Fairytale.

Jeg har prøvd å scrappe litt i kveld. Har mange ideér og liten hobbytid. Det er vår og da er det deilig å være ute. Og det er stadig litt som må gjøres inne. Får gjort litt innimellom og har flere oppgaver jeg vil scrappe. En kort setning som jeg fokuserer på er; Go green. Jeg så det hos TwoPeas i forbinnelse med reklame for digitale kit. Jeg bruker det i forbinnelse grønne sider, bruke elementer som du ellers hadde kastet (kartong, reklame, emballasje) osv.

Minner om Blogcandy 18.mai.

Gratulerer med dagen Norge. *Legger ved et gammelt postkort fra Hof i Vestfold. Der har jeg gått i mange 17.mai-tog. Hipp, hipp, HURRA!*

Hof

signatur

Tags : , ,

Ser du hvem det er? På bildet under? Det er Jennifer Love Hewitt (fra Ghost Wispererer og Party of Five). Hu er på Michaels og handler. Michaels er USA’s svar på Panduro. De har alt mulig til alle mulige hobbyer. Tilbake til Jennifer; hva tror du hun har handlet? Og kan du se for deg at hun feks. scrapper eller lager kort? Tja. Utenom jobben sin som skuespiller er vel hun et vanlig menneske som oss andre.

Jennifer

signatur

Tags :

Et kort innlegg i dag. Har ei datter som ikke har lyst til å sove. Har blitt litt mange inntrykk i dag med barseltreff og familietreff.

Jeg legger ut blogcandy mandag 18 mai. Den inneholder litt scrappeting og litt til kort. Velkommen tilbake.

signatur

Nå står jeg atter en gang ved et veiskille i livet mitt. Det er alltid spesielt å ikke vite hva som ligger foran deg. Det eneste jeg vet er at jeg har blitt en del av statestikken pga. “finanskrisa”. Men for oss er det foreløpig ikke noe krise. Jeg har permisjon frem til august og den skal jeg nyte sammen med min lille familie. Så får jeg se hva fremtiden bringer. Det viktigste er å nyte livet, ikke sant? Og ofte er det jo sunt å endelig komme frem til veiskillet.

Har du sett de nye arkene som kommer fra FancyPants?  Jeg elsker stjerner og når de i tillegg kommer i type kraftkartong, er det lett å la seg friste (kraftkartong er brun kartong, brunfargen kan ligne litt fargen på brune esker). fancypants

Når det kommer til shopping, venter jeg på noen pakker: twopeas, tusjer og stempler fra LeLo og FunkyKitz. Ville helst hatt det i går, men det tar selvfølgelig litt tid med posten. Legger ut bilde når det endelig kommer.

Legger ved noen sider som jeg lagde til DIVAkonkurransen i mars på scrapping.no:Første gang, spise med skje

Verden foran deg

Titt tei

Husarbeidet roper. Thanks for looking by.

signatur

Tags : , ,